Иван СотировФейсбук  Основният проблем с кандидатурата на Терзиев за кмет на

...
Иван СотировФейсбук  Основният проблем с кандидатурата на Терзиев за кмет на
Коментари Харесай

Иван Сотирав: Проблемът на Васил Терзиев е, че е издигнат от олигархичния кръг на Капитал

Иван Сотиров

Фейсбук 

 

Основният проблем с кандидатурата на Терзиев за кмет на София е обстоятелството, че тя е издигната от политическия план на мощния олигархичен кръг “Капитал ”, който  сплотява хора от едрия бизнес, които без изключение произлизат от висшата Българска комунистическа партия номенклатура и Държавна сигурност.

 

С тази номинация, участниците в този олигархичен кръг, който повече от две десетилетия паразитира върху страната, преследват две съществени цели: Първата е да добият цялостен надзор върху ресурсите на Столичната община, а втората е - да получат социална легитимация, през избора за кмет на София, на своето привилегировано състояние произлизащо от техния генезис.

 

С мощните си финансови запаси и медийно въздействие тази привилегирована прослойка към този момент стартира масирана акция за заклеймяване като предрешение на справедливото отвращение на хората против династичното възпроизводство на властта на номенклатурата на незаконния комунистически режим в олигархична власт на техните наследници.

 

Тъй като в Българиа не беше потърсена отговорност на комунистическата номенклатура и не беше осъществена лустрация, преходът не беше обективен и привилегиите, които употребиха потомците на АБПФК са непокътнати дефакто и до през днешния ден.

 

Комунистически цинизъм е да заклеймяваш възмущението против привилегиите, като дискриминация поради генезис и да обявяваш привилегированите като жертва на ощетените от тях.

 

Ако господин Терзиев беше фигура, одобрена през годините с ясна и поредна позиция по публичните въпроси и по проблемите на София, тогава той трябваше да бъде съден по делата му, а не по произхода му.

 

Успешният бизнес не може да бъде мотив за заемането на висша обществена служба, тъй като публичното ръководство не е бизнес ръководство, а в тази ситуация това е единственият мотив.

 

Още повече, че в една корумпирана страна резултатите в бизнеса не могат да бъдат неоспорим аршин нито за управнически умения, нито за честност.

 

Трябва да е ясно, че тази кандидатура е издигната точно поради произхода на претендента и поради неговата съгласуваност с олигархичния кръг “Капитал ”.

 

Само това изяснява и за какво на беше подкрепена кандидатурата на Борис Бонев или на Любо Георгиев, които са явно по-подготвени за тази позиция, които нямат този произходов проблем и които са от същия тим.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР